Wanneer kun je het beste daten?

0
391

Wil je graag weten wanneer het beste moment is om te daten? Of wil je weten wanneer een datingsite het meest actief is? In deze blog helpen wij jou een handje. Zo ontdek je snel wanneer en op welk moment jij je moet aanmelden voor een datingsite. Gelukkig is liefde niet gekoppeld aan een tijd, dag of maand. Daten is het hele jaar door populair, maar toch zijn er momenten wanneer het minder is en wanneer meer.

Daten in februari

Jaarlijks zijn er in februari extra veel inschrijvingen bij de verschillende datingsites. Dit komt natuurlijk door Valentijnsdag. Niemand wil immers alleen thuis zitten. Daarom nemen veel mensen de stap naar online daten. Dit hangt dan weer samen met een proefperiode wat wij hieronder zullen bespreken. Ben je dus op zoek naar nieuwe date? Dan maak je in februari extra veel kans.

Gratis proefperiode

Verschillende datingsites bieden een tijdelijk proefperiode aan. Dit betekent dat je dan 3 dagen of zelfs een week lang gratis toegang krijgt tot het systeem. Je kunt dan onbeperkt op zoek gaan naar de liefde. Deze proefperiode wordt vaak op verschillende websites gepromoot waardoor het aantal aanmelden flink toenemen. Partijen die gratis proefperiodes aanbieden zijn Lexa, 50PlusMatch, E-matching, nieuwerelatie en 50liefde. Sommige partijen bieden nooit een proefperiode aan zoals RelatiePlanet.

Daten tijdens de donkere maanden

Door het slechte en koude weer in de wintermaanden kom je minder snel mensen tegen. Het gevolg hiervan is dat mensen elkaar online opzoeken via Social Media en natuurlijk de verschillende datingsites. Daar komt nog bij kijken dat mensen langer online zijn en actiever blijven. Daarom maak je in de wintermaanden meer kans op een geschikte date, dan tijdens de zomermaanden.

Daten in vakanties

Eigenlijk hebben wij Nederlanders het de hele dag maar druk. Als wij dan vrij zijn, dan nemen wij het er ook van. Heerlijk naar buiten en activiteiten ondernemen. Daar hoort dating ook bij! Daarom zie je dat mensen meer actief zijn in de vakanties, dan buiten de vakanties. Hier kun jij natuurlijk gebruik van maken. Meld je daarom eens gratis aan voor een datingsite tijdens de vakantie en kijk eens rond. Een uitzondering is de zomervakantie. Tijdens de zomermaanden zitten mensen minder tot niet achter de computer. De contacten worden dan vooral in de kroeg, op het strand of op vakantie gelegd. Een datingsite komt dan vaak niet van pas. Wel neemt het gebruik van apps zoals Tinder flink toe. Al geldt dan dan vooral voor een jongere doelgroep.

Dating voor 50-plussers

Voor sommige doelgroepen ligt het anders zoals bij 50-plussers. Wanneer je jonger bent, dan zoek je de liefde vaak nog wel op in je omgeving. Wanneer je wat ouder bent is dit een stuk lastiger. Het aantal singles bij jou in de buurt is namelijk beperkt. Veel mensen kiezen daarom voor een datingsite om in contact te komen met andere singles die 50 jaar of ouder zijn. Dit betekent dan ook dat bovenstaande punten een stuk minder effect hebben bij ouderen. Eigenlijk zijn zij het hele jaar door wel actief.

Dating voor 18+

Dating voor 18+ is natuurlijk een compleet andere markt dan traditionele dating. Op deze markt ben je op zoek naar een avontuurtje, omdat je fantasieën hebt of niet voldoende aan je trekken komt. Deze markt is niet afhankelijk van het weer of seizoen, maar zij zijn het hele jaar door actief. Dus waar wacht je nog op? Neem eens een kijkje ;)

Heb jij een aanvulling op deze blog? Laat het ons dan weten en stuur ons een e-mailtje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here